Universiteit Utrecht presenteert Game tijdens de VvE & Vastgoedonderhoud beurs

uni U

Hoe krijg je huishoudens zo ver dat ze minder gas en stroom verbruiken? Dat is de vraag waar promovendus Jan Dirk Fijnheer van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Inholland zich mee bezighoudt. Op basis van inzichten uit de wetenschap heeft hij een game ontwikkeld waardoor mensen zuiniger omgaan met energie in het huishouden. De eerste resultaten laten zien dat deelnemers 15% tot 20% minder energie gebruiken tijdens het spelen van Powersaver Game. Na het uitspelen van de game blijkt dat men blijvend 10% minder energie verbruikt. Het nieuwe gedrag beklijft en dat is hoopgevend.

poster powersaver game

Hoe werkt Powersaver Game? De game speelt zich af in het huis van een professor, daar is een ongeluk gebeurd. De speler moet de problemen in huis oplossen door bijvoorbeeld de verwarming lager te zetten of door de lampen uit te doen. Het spel houdt je stroom- en gasverbruik in je echte huis bij en weet daardoor of je de opdracht inderdaad hebt uitgevoerd. In het spel ga je steeds naar een andere kamer. Er zijn 50 besparingsactiviteiten verwerkt in 13 verschillende missies die gaan over thema’s, zoals verwarmen en mediagebruik. Deelnemers spelen het spel gedurende 5 weken. De game werkt via het internet. Door middel van een BeNext Internetgateway wordt de energiedata uit de slimme energiemeter gelezen en via het internet aan de game gekoppeld.

 

Jan Dirk geeft geeft tijdens de VvE & Vastgoedonderhoud Beurs inzicht en advies over hoe te werk te gaan met de Powersaver Game en is opzoek naar samenwerkingsverbanden binnen de vastgoedwereld om meer huishoudens bij het onderzoek met Powersaver Game te betrekken. Benieuwd naar wat de Game voor u kan doen? Kom dan naar de VvE & Vastgoedonderhoud Beurs bij jou in de buurt. Bestel nu GRATIS ticket t.w.v. €12,50- en volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

Nieuwsbrief ontvangen?