Inspirerende en informatieve presentaties tijdens de VvE beurzen 2018

sprekers logo

De verschillende presentaties & workshops tijdens de beurs zijn inspirerend en informatief. Hier vindt u een voorlopig overzicht van de sprekers.

 

Elektrische auto laadpunt voor VvE

U gaat een elektrische auto kopen of u heeft er al één gekocht. Een goed initiatief! Elektrisch rijden kan goedkoper zijn dan rijden op benzine, het is schoner en stiller. Maar hoe werkt het met opladen? Kan dat via het stopcontact thuis? En waar moet u rekening mee houden als u een oplaadpunt plaatst op het terrein van een VvE? Vanuit de deelnemende gemeentes wordt hierover, door presentaties meer duidelijkheid gegeven.

Mediator voor VvE conflicten

Heeft u of kent u iemand die een VvE-gerelateerd conflict heeft? En heeft u weleens gedacht aan mediation voor de oplossing van dit conflict? Waarschijnlijk niet. Mr. Margreet Malda geeft aan de hand van voorbeelden uit de praktijk advies voor het oplossen van conflictsituaties binnen de VvE. Klik hier om u in te schrijven of voor meer informatie.

Thuis energie besparen met een Game

We hebben de behoefte om duurzamer te leven en efficiënter met energie om te gaan in huis. De app Powersaver is ontworpen om te helpen beter met energie om te gaan in en rond het huis. De uitdaging is om in acht weken minimaal 15% energie te besparen op het huidige energie verbruik. Jan Dirk Fijnheer van de Universiteit van Utrecht geeft tips en advies over hoe te werk te gaan met de Powersaver app. Klik hier om u in te schrijven of voor meer informatie.

Funderingsproblematiek bij VvE’s

De Kennis Van Nu heeft er al een documentaire over gemaakt ” De zinkende stad”. Naar schatting worden 800.000 huizen op houten funderingen bedreigd door paalrot. Is uw VvE nog veilig? Dick de Jong en Ferry van der Kwaak van het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) geeft informatie en advies. KCAF is een onafhankelijke kennis- en netwerkorganisatie. Zij zorgen voor het verzamelen, ontwikkelen en ontsluiten van kennis rond de aanpak en preventie van funderingsproblemen. Inschrijven voor Den Haag, Utrecht of Rotterdam kunt u hier. Voor Amsterdam kunt u hier inschrijven.

Property Technology

Tijdens de keynote vertelt Wouter Truffino over PropTech (Property Technology) ontwikkelingen in Nederland, wat is de impact van exponentiële groei, waarom GAFA (Google, Apple, Facebook en Amazon) de concurrenten van morgen zijn, welke start-ups vandaag al het verschil maken, hoe jij succesvol kan samenwerken met deze start-ups, hoe krijg je medewerkers in beweging en over “De 6 Geheimen van Succesvol Innoveren”. Klik hier om u in te schrijven of voor meer informatie.

Nieuwsbrief ontvangen?